Εταιρεία

Ιδρυτικά στοιχεία

Η εταιρία ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. άρχισε την λειτουργία της το 1999 έχοντας ιδρυτή τον Σπύρο Ανδριώτη, με διευθυντική εμπειρία άνω των 30 ετών στο χώρο της εμπορίας γεωργικών εφοδίων. Η εταιρεία ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς όπως αυτές διαμορφώνονται από τις αλλαγές τόσο των Ελληνικών όσο και των παγκόσμιων δεδομένων στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας καθώς και τις αλλαγές που η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ έφερε στον αγροτικό τομέα, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες καλλιέργειες.

Εκτός λοιπόν από αποκλειστικός διανομέας των ποικιλιών βάμβακος της DELTAPINE, εισάγει στην Ελληνική αγορά ποικιλίες μηδικής, σόγιας και υβρίδια καλαμποκιού και σόργου σε συνεργασία με την AMERICAN genetics Hellas Inc., ποικιλίες μαλακού και σκληρού σιταριού της Produttori Sementi Bologna, ποικιλίες λειμωνίων ενός από τους μεγαλύτερους οίκους στον κόσμο, της Barenbrug καθώς και τα νέα υβρίδια ηλίανθου ΕS AMIS και ES TERRAMIS της Euralis.

Πιστεύοντας πως συνεργαζόμενοι συμβάλλουμε σε μία καλύτερη Ελληνική γεωργία με μέλλον για τον Έλληνα παραγωγό, ευχόμαστε κάθε χρονιά να είναι πιο αποδοτική από την προηγούμενη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης του Ελληνικού βαμβακιού η εταιρία Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε σε συνεργασία με την Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε και την NOVACERT ΕΠΕ εφάρμοσε το Ιδιωτικό Πρωτόκολλο Βάμβακος «FiberPro2», χρησιμοποιώντας ποικιλίες Deltapine τις οποίες διατηρεί, σποροπαράγει και διανέμει στην Ελληνική αγορά.

Το FiberPro2 εφαρμόστηκε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας. Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί του FiberPro2 είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουνε ανάμεσα στις DP 332-DP 396-DP 377 ποικιλίες βάμβακος ανάλογα με τις ανάγκες των 5500 στρεμμάτων που καλλιεργήθηκαν συνολικά.

Η επιλογή-ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών ξεκίνησε από την NOVACERT και τη Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε πριν την σπορά και συνεχίστηκε σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου, δίνοντας έμφαση στην ορθή γεωργική πρακτική.

Ο φορέας TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε την ορθή εφαρμογή του πρωτοκόλλου FiberPro2 από όλα τα συμβαλλόμενα μέλη. Οι παραγωγοί έλαβαν πιστοποίηση και κατά AGRO 2-1 & AGRO 2-2 που τους βοηθάει στα τρέχοντα προγράμματα βελτίωσης.

Στις 15/2/2018 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του FiberPro2 στους συμμετέχοντες παραγωγούς από την Novacert. Η Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε αναγνωρίζοντας τα θετικά αποτελέσματα της όλης προσπάθειας απέδωσε στους παραγωγούς την υπεραξία που δημιουργήθηκε για το έτος 2017.

Η Σπύρος Ανδριώτης Α.Ε, μετά της επιτυχή έκβαση του FiberPro2 θα συνεχίσει το πρόγραμμα την επόμενη καλλιεργητική περίοδο σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε περισσότερες περιοχές και με καινούριες συνεργασίες.


AGROTICA 2016

Η παρουσία της ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΑΕ στην έκθεση AGROTICA 2016.